Skip to main content

Pentester Academy


Salam Open Source kawan DLX, kali ini admin akan memberikan sedikit informasi untuk anak-anak indonesia yang mau belajar tentang pentesting, bagi yang berminat dan serius ingin mempelajarinya admin ingin merekomendasikan situs belajra online  tentang itu semua, langsung saja ke websitenya Pentester Academy, di website tersebut lengkap apa yang mau kita pelajari tinggal pilih saja, berikut beberapa pilihan yang bisa agan pilih di website tersebut :

Python for Pentesters

This course will teach you Python scripting and its application to problems in computer and network security. This course is ideal for penetration testers, security enthusiasts and network administrators who want to learn to automate tasks or go beyond just using ready made tools. We will be covering topics in system security, network security, attacking web applications and services, exploitation techniques, malware and binary analysis and task automation.
A non-exhaustive list of topics to be taught includes:
  • Python Scripting – Language Essentials
  • System Programming and Security
  • Network Security Programming – Sniffers and Packet Injectors
  • Attacking Web Applications
  • Exploitation Techniques
  • Malware Analysis and Reverse Engineering
  • Attack Task Automation
  • Further Study and Roadmap 

x86 Assembly Language and Shellcoding on Linux

This course focuses on teaching the basics of 32-bit assembly language for the Intel Architecture (IA-32) family of processors on the Linux platform and applying it to Infosec. Once we are through with the basics, we will look at writing shellcode, encoders, decoders, crypters and other advanced low level applications.

A non-exhaustive list of topics to be covered include:

  • Computer Architecture Basics
  • IA-32/64 Family
  • Compilers, Assemblers and Linkers
  • CPU Modes and Memory Addressing
  • Tools of the trade
    • Nasm, Ld, Objdump, Ndisasm etc.
  • IA-32 Assembly Language
    • Registers and Flags
    • Program Structure for use with nasm
    • Data Types
    • Data Movement Instructions
    • Arithmetic instructions
    • Reading and Writing from memory
    • Conditional instructions
    • Strings and Loops
    • Interrupts, Traps and Exceptions
    • Procedures, Prologues and Epilogues
    • Syscall structure and ABI for Linux
    • Calling standard library functions
    • FPU instructions
    • MMX, SSE, SSE2 etc. instruction sets
  • Shellcoding on Linux
    • Execution environment
    • Exit and Execve shellcode
    • Bind Shell and Reverse TCP
    • Staged Shellcode
    • Egg Hunter
    • Using 3rd party shellcode
    • Simulating shellcode
      • locating syscalls
      • graphing shellcode execution
  • Encoders, Decoders and Crypters on Linux
    • Purpose of encoding and crypting
    • XOR encoders
    • Custom encoding
      • Random sequencing and scrambling
      • mapping functions
    • Crypters
  • Polymorphism
    • Why polymorphism?
    • Polymorphic engines
    • Techniques and Tools

x86_64 Assembly Language and Shellcoding on Linux

This course focuses on teaching the basics of 64-bit assembly language for the x86_64 family of processors on the Linux platform and applying it to Infosec. Once we are through with the basics, we will look at writing shellcode, encoders, decoders, crypters and other advanced low level applications.

The course outline follows the exact same outline of our 32-bit course but all the topics will be taught with x86_64 64-bit assembly.
A non-exhaustive list of topics to be covered include:

  • Computer Architecture Basics
  • x86/x86_64 Family
  • Compilers, Assemblers and Linkers
  • CPU Modes and Memory Addressing
  • Tools of the trade
    • Nasm, Ld, Objdump, Ndisasm etc.
  • x86_64 Assembly Language
    • Registers and Flags
    • Program Structure for use with nasm
    • Data Types
    • Data Movement Instructions
    • Arithmetic instructions
    • Reading and Writing from memory
    • Conditional instructions
    • Strings and Loops
    • Interrupts, Traps and Exceptions
    • Procedures, Prologues and Epilogues
    • Syscall structure and ABI for Linux
    • Calling standard library functions
    • FPU instructions
    • MMX, SSE, SSE2 etc. instruction sets
  • Shellcoding on Linux
    • Execution environment
    • Exit and Execve shellcode
    • Bind Shell and Reverse TCP
    • Staged Shellcode
    • Egg Hunter
    • Using 3rd party shellcode
    • Simulating shellcode
      • locating syscalls
      • graphing shellcode execution
  • Encoders, Decoders and Crypters on Linux
    • Purpose of encoding and crypting
    • XOR encoders
    • Custom encoding
      • Random sequencing and scrambling
      • mapping functions
    • Crypters
  • Polymorphism
    • Why polymorphism?
    • Polymorphic engines
    • Techniques and Tools
 Dan lebih banyak lagi pilihannya untuk lebih jelas langsung saja ke websitenya di link di atas.
Selamat Belajar

#Salam_Opensource.
#Maju_Terus_Anak _Indonesia.

Comments

Popular posts from this blog

Kejadian Yang Sering Dialamin Pengguna GNU/Linux

1. Gonta-Ganti Distro Biasanya pengguna Linux itu dikenal akan rasa penasarannya yang sangat tinggi. Melihat distro baru, tangan mereka jadi gatel pingin nyoba.  distro Anak Negri
Misal hari ini Linux Mint, minggu depan gatel lihat komputer temen yang pake distro Gentoo dan akhirnya pingin nyobain (padahal installnya naudjubilah wkwk).
Namun jika sudah menemukan distro belahan hatinya, orang itu akan cenderung setia dan menjadi pengguna yang sangat loyal untuk waktu yang panjang.
2. Bujuk Temen Sekitar Kita para pengguna linux, pasti ada deh beberapa diantara kalian yang seperti ini. Yups, pengguna linux yang sukanya doktrin temen.

Doktrin ini bagaimana ? ya kamu ngajak temen-temenmu untuk pake Linux sama kayak kamu, mengatakan bahwa menggunakan bajakan itu najis (mandi besar dulu tong).

Pake linux aja deh, selain gratis (padahal kaga selalu free), bebas virus, ringan, bisa bikin pinter (tergantung orangnya oey).
3. Mainan Konsol Konsol disini maksudnya bukan PS3 atau XBOX One, bukan so…

Kumpulan Script Python dan Perl Untuk Pentesting

Ok gan kali ini ane cuma mau  berbagi script python dan perl untuk keperluan pentesting ok sob langsung aja ke link downloadnya...

Download Script
pass : dlx97

Ok Terimakasih Gan Semoga Bermanfaat dan Gunakan dengan Bijaksana.....

PearOS Hidup Kembali

PearOs siapa sih yang tidak kenal OS yang satu ini, PearOs adalah salah satu distro turunan Ubuntu yang bernuansakan seperti MacOS, tapi sayang sekali Os ini dikabarkan telah di jual kepada Perusahaan Besar yang tidak mau disebut namanya...apakah mungkin ada kaitannya sama Apple, tidak tahu juga si ya...tapi ane fikir ada kaitannya..... itu pikiran ane loh... hehehe,,, tapi jangan kawatir bagi agan-agan yang mau coba dengan PearOs ini masih bisa.. hanya saja ada sedikit yang harus dirubah supaya bisa di update dan digunakan untuk keperluan sehari-hari...yups yang perlu dirubah cuma reponya saja...tentunya dah pada tahukan gimana cara mengganti repo...

bagi yang penasaran langsung saja menuju link Downloadnya dibawah ini... Download PearOs Download Source listnya

Instal Tool Pentesting (Kali Linux) di Ubuntu dan Keluarganya

Salam Open Source Kawan Dlx, pada kesempatan ini saya akan berbagi sedikit gimana caranya install tool pentesting (Kali Linux) di Ubuntu dan Keluarganya. Langsung saja simak video berikut ini untuk lebih jelasnya:


Untuk Scriptnya bisa di download di sini